Мод: К3 "Вогнем і мечем"

Discussion in 'Модинг' started by maxmax26, Jun 27, 2015.

1. Unikron

Unikron Active Member

Коротше кажучи, поки є час до виходу гри треба розбиратися з 3D-Maxом:cool:

condor_fly and Cors@r like this.
  2. Cors@r

Cors@r Member

Я не буду сперечатись, бо знаю, що в даній справі я нічого не знаю (крім азів). Більше буду говорити, коли справа дійде до історично-тактично-економічного аспекту, побудови мап та місій, вирівнювання балансу та ін. ;)

3. [IG]Hipolit

[IG]Hipolit Active Member

Шановні пани-козаки!

Ідея хороший.

Я не розумію, чому корона Польщі та Литви окремі країни?

Молдова є незалежним???

на добраніч

Hippo

4. Cors@r

Cors@r Member

Тут висвітлюють лише думки, історичну достовірність ми ще будемо корегувати. Все ж, спасибі за зауваження.

5. condor_fly

condor_fly Administrator Staff Member

Last edited: Jul 13, 2015
  6. Unikron

Unikron Active Member

Польща та Литва були дійсно однією країною. Цього ніхто не заперечує. Але у них могли бути деякі відмінності у плані військ, що є цікавим саме для гри. Це так само як Гетьманська Україна та Військо Запорізьке - країна одна, але є і відмінності.

7. maxmax26

maxmax26 Member

По-перше, щоб було цікаво грати білорусам і молдаванам. І щоб не було образ, що у декого є ігрові "нації", а в декого нема. Це без жартів.

Ну а по-друге, Речь Посполита була конфедерацією, в якій Литва мала власни збройні сили. До речі, існувало правило: якщо в поход виступали разом великий гетьман коронний і великий гетьман литовський, то головнокомандуючим вважався гетьман литовський ( він призначався королем за згодою тз "панів-ради" - сенатом Великого князівства).

condor_fly likes this.
  8. condor_fly

ще забув по сердюках дещо:
    сердюки - лінійна піхота Гетьманата

сердюки Чечеля - гвардія Гетьманата

мод Гетьманат на Емпайр тотал вар з моєю власною озвучкою української нації (всі фрази, команди, марші під час руху юнітів)

Burak Damgacı, maxmax26 and Unikron like this.
  9. maxmax26

maxmax26 Member

От же ж, панове, пропозиції щодо Польщі.

На мій погляд, силою Польщі має бути кіннота з наступних юнитів:

1. Шляхтич (улан) - своєрідний пікінер 18 ст. на коні. Характеристики: дешевий, броні не має, швидкість ходу - стандартна для кінноти, швидкість народження як у пікінера 18 ст., здоровья як у пікінера 18 ст. Історичний аналог - т.з. Посполите Рушеніє
    2. Лісовчик - юніт з характеристиками гусара К1,35. Історичний аналог: лісовчики, литовськи татари, черемиси, казаки.
    3. Рейтар - юніт з характеристиками драгуна К1,35, але замість мушкета має пару пістолей (сила пострілу меньша, але скорострільність більша). Має броню, як у португальского мушкетера 17 ст.
    4. Панцерник - стандартний европейський кірасир
    5. Гусар - звісно, Крилатий. Характеристики: швидкість - стандарт для кінноти, інше - Гвардейський кавалерист Саксонії К1,35 помножений на 1,5. Як за ціною, часом створення, так і за бойовими якостями. Найсильніший юніт кінноти в грі.

Піхота Польщі:

6. гайдук - стандартний европейський мушкетер
    7. вибранець - юніт з характеристиками польського пікінера 17 ст. з К1,35, але без списа.

Артилерія: стандартна

З.и. пане Кондор, цілковито щгоден, що ногай чітерський, але ж зараз ми нагаємось нащупати філософію. Коли будемо мати 3-4 націі, спробуємо зробити табличку в екселі з базовими характеристиками.

З.и.и. ідею щодо розподілу Московського царства на окремо царство і окремо Військо Донське підтримую. :)

condor_fly and Unikron like this.
  10. Unikron

Unikron Active Member

За Польщу добре розписано. А як бути з Литвою? Там ніби схожі війська, але потрібні якісь відмінності

11. condor_fly

щось мені шляхтич-улан не вельми - шляхта сабельники до кісткового мозгу
    Литва без крилатих гусарів але щось на заміну їй треба дати

12. Unikron

Unikron Active Member

condor_fly likes this.
  13. Unikron

Unikron Active Member

Також випадково натрапив на татар, хоч і на Грюнвальд, але гадаю, у них не дуже змінилися обладунки до 17 сторіччя. Може згодяться
    http://aquilaaquilonis.livejournal.com/278440.html

14. condor_fly

основою литовського війська може бути кінна шляхта - важка неброньована кіннота із шаблями та пятигорці легкі броньовані улани по типу Польської гусарії
    піхота стандартна польська лише дещо перерескінена

15. Unikron

Unikron Active Member

16. maxmax26

maxmax26 Member

Цікавий сайт.
    Литва, або ВКЛ, мабуть, найскладніша фракція. Тому що схована в тіні Польщі. Найпростіше рішення забрати гусара і перескінути інших, але ж це буде нецікаво. Литвини були добрими бійцями і є свідчення сучасників, що вони стояли на рівні, якщо не вище, за поляків. І беззаперечно, вони в грі повинні мати потужну кінноту. Зараз є бачення щось накшалт: драгун - вершник почта - іномовний вершник (п*ятигорець, татарин) - шотландець(мушкет) - вибранець або драб (спис). Але треба ще пошукати інфу.

17. condor_fly

а чому саме шотландець мушкет він шо найманець?
    можна білоруських стрільців їм дати а то ми сябрів обійшли стороною чомусь

18. maxmax26

maxmax26 Member

Це, так би мовити, для колориту. Родзивил наймав шотландців-мушкетерів.

19. maxmax26

maxmax26 Member

Як би був хтось з Білорусі, щоб підказав якись білоруський мілітарний портал, було б добре.

20. condor_fly

так жеш той що вище і є білоруський мілітпортал: "Акрамя конніцы існавалі і пешыя ратнікі – драбы. Звычайна драб выступаў з ручніцай і сякерай, з ручніцай і вошчапам (кап’ё для кідання), або толькі з адной агнястрэльнай ці халоднай зброяй. Увогуле, набор узбраення пяхоты быў бяднейшым, чым конніцы. Аб суадносінах паміж пешым войскам і конніцай сведчаць баявыя дзеянні 1579 года, накіраваныя супраць акупацыі Полацка Маскоўскай дзяржавай, калі з 11 тысяч беларуска-літоўскага войска было 8300 ратнікаў конных, 1700 – пешых."
    тобто піхота може складатися із білоруських драбів - стрільці та/або легкі мілішніки з сокирами
    P. s. тоді Україні для балансу дамо отамана Северина Наливайка з бонусом проти військ ВКЛ або абілкою переманювати білоруських драбів на свою сторону;):D

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice