Пропоную обговорити майбутнє української фракції в третій частині Козаків. Всім відомо, що вона завжди була дуже специфічною раніше. Комусь це подобалося, іншим - навпаки. Також відомо, що розробники не дуже хочуть міняти механіку, і, відповідно, щось змінювати в цьому плані, посилаючись на можливість, при бажанні, створювати модифікації всім бажаючим. А як ви вважаєте, чи потрібно оновити/змінити фракцію України в третій частині? Якщо «так», то що саме ви б змінили? P.S. Вже відомо, що в грі буде козацька Чайка (джерело)!
Трохи змінити було б непогано. У кожної нації є юніт-пікінер, у України його немає. Козак-нетяг зі списом або шаблею, нехай і слабший за пікінерів, але дешевший і тому більш швидкий у виробництві. А також чудово було б створити унікального юніта -характерника. При переході до 18 сторіччя можна додати сотника та бунчужного, щоб створювати формації. Якось так
позиція Григоровича, яка була висловлена на цьому форумі, чітко дає зрозуміти: іншої піхоти Україні окрім сердюків не буде, оскільки вони і так сильні, а якщо зробити інших юнітів то всі будуть юзати лише їх, забувши про сердюків, до того ж треба буде переробляти баланс мало не всієї гри, а їм не хочется. Тому все залишиться як було і крапка. П. с. чайка Україні буде, оскільки ця обіцянка-цяцянка, яку вони обітцяли зробити ще з перших козаків
Ідея з характерниками цікава. Характерники в історії були дужими воїнами і долали десятки суперників якщо не сотні. До того ж їх були одиниці. Я згодний що це буде імбалансно.
Як вже один з адмінів, пікіньорів в Україні замвніє піхота з діп.центру. Якщо їм дати окремого пікіньора то це зміне баланс націй і Укра стане супер павером))
Коли грав у мод "Імперія" чи "Бонапарт", то там був козак із шаблею. І це не зробило Україну найсильнішою націей, але зробило гру цікавіше. Може там це не зіграло нічого, тому що всі націі швидко переходили у 19 сторіччя, а може новий юніт просто ніяк не змінив балансу гри, бо був слабким
чи потрібний Українській піхоті "гуляй-город" - пересувне укріплення із возів для захисту від ворожої кінноти, якщо так, то як би він мав виглядати?
ну-ну, ти попробуй швидко набудувати частоколи, коли твоя кіннота зв"язана рукопашною, а твоїм сердюкам з флангів заходять ворожі гусари
Не забувайте що в України робочі дуже добре воюють і тому на початковому етапі якщо сердюки не справляються - потрібно їх використовувати, а далі вже використовувати кінноту.
не забувайте, що і в козаків був застосований і одиночний окоп з обладнаним бруствером! Я думаю, що це буде не зайвим)
Я б краще замінив юніта Гетьмана на Характерника. Бо коли ходить декілька гетьманів, то якось не правдоподобно. А характерників було більше ніж 1))
Його можна лишити як квестового персонажа! Але коли по карті бігає отряд з 30 гетьманів ... - нісенітниця якась! Гетьман є тільки 1!! А от характерників було побільше одного. От і пропоную замінити Гетьмана на Характерника - для правдоподобності! Да можна взагалі тільки ім'я змінити - а характеристики лишити ті самі.
Я за приведення всіх юнітів і країн до більш історично обгрунтованих. В Україні я б поперше замінив сердюків на запорожців (характеристики можна лишити ті самі якщо це так критично, але взагалі то всім військам краще б додати можливість рукопашного бою інша справа що показники атаки у стрільців можуть бути дуже слабкі в ближнім бою) зовнішній вигляд відповідно потрібно змінити. Далі можна додати повстанця селянина з переробленою косою на нього не повинно бути жодних апгрейдів по силі він буде десь між легким піхотинцем і селянином, фактично це вже частково реалізовано через те що селянина не можна захопити але я б все ж ввів його окремим юнітом. Січовика потрібно зробити слабкішим ніж він є зараз і збільшити час його побудови, все таки в України не було сильної і чисельної кавалерії, але це більш широке питання так як цим грішать і інші нації і тоді всіх потрібно міняти. Реєстровцям можна додати кольчугу або як альтернатива ввести панцерних козаків як додаткового юніта з часом побудови як у рейтера. Далі відносно елітних юнітів: мені подобаєця реалізація в козаках 2, там кожна нація мала можливість побудувати один загін елітних військ, тут для України це можуть бути як раз сердюки, так як вони історично були гвардією гетьмана, а серед кінноти можуть бути згадані вище панцирні козаки. Ну а на рахунок теперішнього гетьмана правильно було б його перейменувати в курінного отамана або сотника і на нього потрібно накласти ліміт порядку 50 (як і на офіцерів в інших країнах). А самого гетьмана можна зробити окремим юнітом для місій. Серед споруд потрібно додати дерев'яну вежу як аналог до кам'яної яка є у всіх інших націй.
Тоді вже на тих, хто їх вміє робити. Чи самому вчитися. Якщо інструментарій в грі буде дійсно не складний, то спробую теж щось зробити, хоча раніше ніколи цього не робив