Cossacks 3 Map Editor scripting

Discussion in 'Obecná diskuse' started by Manny, Sep 18, 2016.

1. Manny

Manny New Member

Zdravím,

bude Cossacks 3 editor máp obsahovať aj možnosť scriptovania, teda možnosť si naprogramovať určité správanie? Ak áno, tak v akom rozsahu bude scriptovanie možné? Bude k tomu potom aj nejaká API dokumentácia príkazov, ktoré budeme môcť používať (events - triggers, actions, conditions)?

2. [KGR]-^K[o]K^-

[KGR]-^K[o]K^- Moderator Staff Member

Ahoj,

s vydanou hrou bude k dispozici i editor, který použili vývojáři při tvorbě hry, znamená to, že modeři budou schopni udělat zcela novou hru s vlastní grafikou a hratelností.

Herní engine umožňuje vytvoření skoro jakékoliv hry - RTS, TBS nebo RPG s kamerou umístěnou nahoře, editor bude používat skripty na základě konceptu spouštění akcí za určitých podmínek (podmínka → akce). Jednoduchý soubor nástrojů (utilita) ve hrě umožňuje snadno importovat 3D modely do hry a upravit jejich vlastnosti.

Vývojáři také poskytnou tutoriál.

Budeme podporovat nadějné a žádané modifikace na oficiální úrovni, a to včetně propagace, zlepšování kvality a úpravy enginu a skriptů.

Johny likes this.
  3. Manny

Manny New Member

Tak to je výborná správa :) Napr. Starcraft (takisto aj Starcraft 2) to vďaka sofistikovanému Map Editoru dotiahol veľmi ďaleko, vznikli tam stovky krásnych modifikácií... napr:
    • Tower Deffense hry (čo dosť oživilo záujem o tento žáner)
    • Auto-Spawning Games (hra, kde sa nič nedá stavať a jednotky sa automaticky spawnujú + sa dajú upgradovať, cieľom je získavať body dobývaním území alebo zabíjaním nepriateľov)
    • kopec iných, na ktoré si teraz nespomeniem :)
    Taktiež je super vedieť, že autori budú oficiálne podporovať aj tých moderov, čo budú chcieť vytvoriť úplne novú s vlastnými 3D modelmi a objektami.

4. Johny

Johny Active Member

Mám pár otázek ohledně editoru map. Jak jsem pochopil, jsou ve hře dva editory - ingame a pak jeden speciální v samostatném okně. V ingame editoru lze přidávat jednotky a testovat je, nelze však přidávat objekty, textury, vodu aj. = jediná funkční klávesová zkratka je P (jednotky - ta však nefunguje ihned po spuštění hry, nutno nahrát již hranou hru!), ostatní, jako Q, L, K, M pro mapu a horní číselné klávesové kratky (v CS1 známé jako 5=doly, 2=textury, 4=voda...) chybí, včetně peace modu a nastavení surovin.
    Druhý editor mimo hru má široké rozhraní, je to kombinovaný map editor a editor scripting. Funguje v něm umisťování textur, objekty však jdou přidávat jen v "Patterns", umisťování jednotlivých objektů jsem nenašel, nebo chybí, umisťování budov taktéž. Kolonka "Help" v samotném editoru zatím nevykazuje žádnou pomoc (help not found).
    Edit: import objektů do editoru nefunguje, vznikne error a pak crash

Chci se zeptat, jestli už někdo z vás editory zkoušel a jak vám jde jejich ovládání, popř. řešení problémů, které jsem vyjmenoval. Od CS1 je to trochu nezvyk.
    Druhá otázka je na adminy - vývojáři slíbili poskytnutí návodu, kdy bude vydán (alespoň přibližne: za pár dní/týdnů/za měsíc)?

Last edited: Sep 21, 2016
  5. [KGR]-^K[o]K^-

Ahoj, na rozhraní editoru, nápovědě a tutoriálu se usilovně pracuje a do hry bude vše implementováno. Bohužel nemám další informace.

Johny likes this.
  6. Janek

Janek Member

Nevím jak v editoru přepnou na jiné herní strany (modrá, černá, atd..) pokud to ovšem jde :D

7. [KGR]-^K[o]K^-

Ahoj, pomocí numerické klávesnice 1 - 8

8. Janek

Janek Member

Ajo dík, neměl jsem zaplý Num Lock :D

9. Janek

Janek Member

V updatu se píše, že pomocí alt+ 1 a jiné bych měl dostat další herní barvy v editoru , ale nejde mi to

10. [KGR]-^K[o]K^-

Ahoj, tak jsem se na to podíval a nejde to.
    Pokud zadáš cheat "www" tak jdou měnit barvy pomocí numerické klavesnice 1 až 8 nebo ALT + 1 až 8.
    Pravděpodobně nové barvy budou implementovány do editoru později s rozhraním.

Last edited: Oct 19, 2016
  11. Janek

Janek Member

nevadí, dík za info

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice