Dyskusja ogólna

Discussion in 'Dyskusje ogólne' started by Hetman_Polny, Jan 12, 2016.

1. Hetman_Polny

Hetman_Polny Member

Temat do ogólnej dyskusji o grze.

2. Luki888888

Luki888888 Member

Piszmy więcej bo nawet Ruskie nas dymaja jak chcą

3. [PR]Ernest

[PR]Ernest Moderator Staff Member

Hehe, ostatnio nas Niemcy wyprzedzili, a to najgorsza sekcja na tym całym forum.

4. Hetman_Polny

Hetman_Polny Member

Chyba miałeś na myśli Czechów ;) (najmłodsza sekcja). Ale zarówno niemiecki jak i czeski dział ostatnio totalnie zamarły, podczas gdy u nas trochę jakby się ożywiło. Jeśli tendencja się utrzyma to może nawet dogonimy Francuzów :)

5. [PR]GuteK

[PR]GuteK Member

Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Zobaczymy jak to będzie wyglądać po premierze, jak ludzie będą skłonni grać w tą grę, czy może się znowu okaże że ze względów na rys historyczny samej gry i jej klimat całe zainteresowanie skupi się na Europie Środkowo-wschodniej.

6. Hetman_Polny

Hetman_Polny Member

Póki co sam marketing ze strony twórców leży, w największych polskich serwisach informacyjnych o grach też żadnych wzmianek o Kozakach 3, to i nie dziwota, że tak mało nas tutaj. Reklama dźwignią handlu jak to mówią.

Wierząc pogłoskom, niedługo twórcy mają zacząć się bardziej przykładać do promocji swojej gry, oprócz tego rozpoczną się beta testy, więcej się dowiemy o grze, zaczną się o niej pojawiać newsy w sieci - to i pewnie sytuacja się poprawi.

Co do tego jak będzie po premierze to możemy tylko wróżyć z fusów. Wszystko zależy od tego ile nowych osób przyciągnie gra a to już dosyć złożona sprawa.

Nowy likes this.
  7. st.wood

st.wood Member

No dokładnie, ale musisz też popatrzeć ze strony możliwości twórców, którzy chcą to zrobić najwidoczniej jak najmniejszymi kosztami. Ale to nijak przełoży się na popularność, czy hype na tą grą. Bo poza zatwardziałymi fanami, nikt praktycznie nie śledzi postępów nad tą grą. Ja sam o Kozakach 3 dowiedziałem się jakieś dwa tygodnie temu i niestety do beta testów się już nie załapie i trzeba będzie czekać jak sytuacja do marca się rozwinie, choć nie przypuszczam, że marketing tej gry pójdzie znacząco do góry.

8. DobryKocur

DobryKocur New Member

Nacje te same co w 1,35? Co dodadzą co ubędzie wiecie?

9. Hetman_Polny

Hetman_Polny Member

Co do nacji, to na początku ma być 12 nacji: Austria, Francja, Anglia, Hiszpania, Rosja, Ukraina, Polska, Szwecja, Prusy, Wenecja, Turcja oraz Algieria.
    Potem ma się pojawić jeszcze 8 następnych, gdzieś czytałem, że na pewno wśród nich będzie Dania.

Co do zaś reszty, to z większych zmian do głowy mi przychodzą:
    - Nowy silnik graficzny w pełnym 3D
    - Napisana od podstaw SI
    - Max 8 graczy na multi
    - Nowe jednostki (np. nowe statki dla Ukrainy)
    - Zmienione statystyki (ulepszeń/jednostek, więcej o tym będzie wiadomo jak się beta testy zaczną)

A tak to z grubsza to co już znamy z jedynki.

10. DobryKocur

DobryKocur New Member

Polska ciekawi :D!

11. st.wood

st.wood Member

O to chodzi, to w końcu remake 1 nie :D. Jeszcze co do gry, to sądzę, że dużą rolę będą grały DLC, które będą cały czas wnosić coś nowego. Osobiście nic do tego nie mam, ale portfel ucierpi XD

12. DobryKocur

DobryKocur New Member

"Panie majster ten nóż kupię za miesiąc :p"

13. pabloNR

pabloNR New Member

Pojawią się postacie historyczne? np. Jeremi Wiśniowiecki i nabijanie Kozaków na pale? :)

14. Hetman_Polny

Hetman_Polny Member

Nowe wideo prezentujące jedną z grywalnych nacji - Francję:

15. st.wood

st.wood Member

Fajnie, że pojawią się interakcje w budynkach, np. w odlewni dział, wcześniej widziałem chyba też w kuźni :D

16. DobryKocur

DobryKocur New Member

Ale lepiej by było jak by to 2 chłopków kuło :D. A nie jeden :D

17. pabloNR

pabloNR New Member

Ciekawe kiedy Polskę pokażą.

18. st.wood

st.wood Member

Też prawda, mogliby dać jeszcze strażników na wieżach koszar :D

19. st.wood

st.wood Member

Pokażą, pokażą

20. DobryKocur

DobryKocur New Member

I fajnie było by jak by dodali Karczme :D

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice