Chyba miałeś na myśli Czechów (najmłodsza sekcja). Ale zarówno niemiecki jak i czeski dział ostatnio totalnie zamarły, podczas gdy u nas trochę jakby się ożywiło. Jeśli tendencja się utrzyma to może nawet dogonimy Francuzów
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Zobaczymy jak to będzie wyglądać po premierze, jak ludzie będą skłonni grać w tą grę, czy może się znowu okaże że ze względów na rys historyczny samej gry i jej klimat całe zainteresowanie skupi się na Europie Środkowo-wschodniej.
Póki co sam marketing ze strony twórców leży, w największych polskich serwisach informacyjnych o grach też żadnych wzmianek o Kozakach 3, to i nie dziwota, że tak mało nas tutaj. Reklama dźwignią handlu jak to mówią. Wierząc pogłoskom, niedługo twórcy mają zacząć się bardziej przykładać do promocji swojej gry, oprócz tego rozpoczną się beta testy, więcej się dowiemy o grze, zaczną się o niej pojawiać newsy w sieci - to i pewnie sytuacja się poprawi. Co do tego jak będzie po premierze to możemy tylko wróżyć z fusów. Wszystko zależy od tego ile nowych osób przyciągnie gra a to już dosyć złożona sprawa.
No dokładnie, ale musisz też popatrzeć ze strony możliwości twórców, którzy chcą to zrobić najwidoczniej jak najmniejszymi kosztami. Ale to nijak przełoży się na popularność, czy hype na tą grą. Bo poza zatwardziałymi fanami, nikt praktycznie nie śledzi postępów nad tą grą. Ja sam o Kozakach 3 dowiedziałem się jakieś dwa tygodnie temu i niestety do beta testów się już nie załapie i trzeba będzie czekać jak sytuacja do marca się rozwinie, choć nie przypuszczam, że marketing tej gry pójdzie znacząco do góry.
Co do nacji, to na początku ma być 12 nacji: Austria, Francja, Anglia, Hiszpania, Rosja, Ukraina, Polska, Szwecja, Prusy, Wenecja, Turcja oraz Algieria. Potem ma się pojawić jeszcze 8 następnych, gdzieś czytałem, że na pewno wśród nich będzie Dania. Co do zaś reszty, to z większych zmian do głowy mi przychodzą: - Nowy silnik graficzny w pełnym 3D - Napisana od podstaw SI - Max 8 graczy na multi - Nowe jednostki (np. nowe statki dla Ukrainy) - Zmienione statystyki (ulepszeń/jednostek, więcej o tym będzie wiadomo jak się beta testy zaczną) A tak to z grubsza to co już znamy z jedynki.
O to chodzi, to w końcu remake 1 nie . Jeszcze co do gry, to sądzę, że dużą rolę będą grały DLC, które będą cały czas wnosić coś nowego. Osobiście nic do tego nie mam, ale portfel ucierpi XD
Fajnie, że pojawią się interakcje w budynkach, np. w odlewni dział, wcześniej widziałem chyba też w kuźni