Dyskusja ogólna

Discussion in 'Dyskusje ogólne' started by Hetman_Polny, Jan 12, 2016.

1. Warren

Warren Active Member

Nah, ratusze są dosyć tanie. Możesz ich wybudować całkiem sporo. Protip: postaraj się wykupić wszystkie technologie do kamienia i większość chłopów skierować do kamieniołomów. Przy kamieniu jak najbliżej postawić magazyny. Będziesz miał tak sporo kamienia, że postawienie 6 ratuszy nie powinno stanowić problemu. Jaką grasz nacją, że ratusz daje tylko 100 miejsc? Turcja, Algieria? Zachodnie powinny dawać więcej miejsca. ;)

2. [PR]Ernest

[PR]Ernest Moderator Staff Member

Mało tego koszary XVII i XVIII wieczne również dodają miejsca.

Warren likes this.
  3. Prusak

Prusak New Member

o której będzie ten patch?

4. Dżingobell

Dżingobell New Member

Algierią. W dodatku tam się szybko rekrutują jednostki przez co non stop muszę dobudowywać kolejne domy. Np. żeby mieć 10k jednostek to bym musiał wybudować ze 40 ratuszy i 400 domków (chociaż wiadomo że na aż tyle się nie gra i to tylko chwyt marketingowy twórców był z tym 10k). Dlatego bym właśnie zmienił trochę proporcje żeby budować mniej ale za to droższych budynków (mniej zbędnego zarządzania). Poza tym lepiej by to wyglądało bo taka pustynia identycznych budynków każdy w odstępie od drugiego słabo się prezentuje, no ale to akurat najmniej ważny szczegół.

5. Warren

Warren Active Member

Ponoć 22:00 - 23:00 kiev time.

6. Prusak

Prusak New Member

dupa dalej mi się zawiesza w 2 Kampanii grając kozakami:(

7. arpe

arpe Active Member

Bo nadal są problemy pisze z Atemem o tym. Robię za testera :D

Prusak jaką masz kartę graficzną ?

8. Prusak

Prusak New Member

Arpe powiedz żeby obsługę do armat dali

9. Prusak

Prusak New Member

głupio to wyglada jak same jadą

10. arpe

arpe Active Member

Pisali im o tym wszyscy na razie tego nie chcą dodać, lecz jest szansa że w przyszłości zostanie to dodane. Potrzebuje informacje jaką masz kartę graficzną oraz sterowniki. Włącz grę jako administrator i zobacz też czy to pomogło.

11. Prusak

Prusak New Member

mam gtx 970 sterowniki najnowsze. Ale słuchaj jak kiedyś dodadzą to myślę że ta gra mi się znudzi juz

12. arpe

arpe Active Member

Uruchom grę jako administrator wchodzisz tam gdzie masz pliki steama/steamapps/common/cossacks3 i cossacks.exe prawy przycisk i uruchom jako administrator zobacz czy pomogło.

13. Prusak

Prusak New Member

wogołe nie rozumiem jak oni mogli tak zrąbać grę, chyba wrócę do Napoleońskich wojen bo była bardzo realistyczna i epokowa niż 3

Nowy likes this.
  14. arpe

arpe Active Member

Wojny napoleońskie mają być dodane jako Mod i będzie inaczej to wyglądało. Kto wie może dla ciebie będzie lepiej. Na razie jest jak jest i trzeba poczekać.

15. Prusak

Prusak New Member

ok sprawdze i dam ci znać

16. Nowy

Nowy Well-Known Member

Masz racje.

Dawno temu, podsuwałem im wiele propozycji zmain m.in :
    - porządku budowania, bardziej logiczna kolejność oraz zależności budynków
    - nowej, większej ilości miejsc w budynkach, poniżej przypominam kilka przykładów
    - zamiany ratusza na centrum miasta tj, ratusz budowany od razu z kilkoma np. 4 domami miejskimi = 400 miejsc
    - koszary 17 wieczne = 200 miejscc, koszary 18 wieczne =240 miejsc, dom miejski=100, mały dom = 20
    - dodanie budynków fortyfikacji z ganizonem, czyli też miejsca mieszkalne np. wieża = 12, blokhause =12, bastion = 40, zamek =60, fort = 120, forteca = 240, to dużo lepsze niż długie mury budowane przez pół mapy dookoła megalopolis
    - dodanie rzemieślników pracujących w domkach, manufaktur zmaiast kopalni złota, oszczędza to miejsca do zabudowy
    - wolniejsze np. 2 razy tworzenie chłopów, ale każdy chłop mógłby zbierac 2 razy więcej surowców, czyli robota ta sama, ale mniej trzeba mieszkań dla mniejszej liczby chłopów, nie byłoby idiotycznego przegęszczenia pracyjących w polu, lesie czy kamieniołomie
    - podział pól pszenicy na 4 pola, 1 dla zbóż, 2 dla warzyw, ziemniaków, 3 len, konopie lub bawełna, 4 odłóg, zamieniany po rewolucji w rolnictwie 18 wieku na rośliny paszowe np, koniczyna, rzepa użyźniające glebę. To tylko kilka nowych tekstur dla większej liczby pól. Pozwałałoby to odmienić ekonomie, wprowadzić rotację upraw, zwiększyć ilość upraw. Pola byłyby mniej przegęszczone chłopstwem.
    - dodać łąki, pastwiska i zwierzęta hodowlane np. krowy, konie, owce, świnie lub wielbłądy, konie, kozy,owce dla Algeri, Turcji. Zwierzęta po doprowadzeniu do farmy koło młyna dawałyby żywność. Ogólnie mniej chłopów produkowałoby więcej różnorodnej żywności. Takie zwierzaki były w innych grach GSC np AC, C2, tylko twórcy nie umieli tego dobrze wykorzystać w grze, bo za dużo było mikro zarządzania lub zwierzaki służyły tylko jako tło.
    - dodanie virtualnych załóg okrętów, czyli np. część chłopów, muszkieterów i oficerów wsiadałaby na okręty, komputer byłby mniej przeciążony masami bezsesownie harującego chłopstwa, czy wałęsającego się tu i tam lużnego żołdactwa
    - uproszczenie wielkości oddziałów do np., trzech poziomów tj, mały średni, duży oddział dla danego typu wojsk oraz 4 poziomy dla okrętów, wtedy sensownie można zorganizować armię lub flotę. Dowodzenie zorganizowaną armią czy flotą na pewno jest lepsze od popychania masy pomieszanych klonów, którzy nie potrafią walczyć w zorganizowany sposób
    - tworzenie całych oddziałów, a nie pojedyńczych jednostek, gracz zyskiwałby czas, bo nie musiałby wciskać kilku ikonek, czekać na daną liczbę żołnierzy, dowódców, doboszy, tylko od razu zaznaczłby typ wojska i wielkość oddziału, czyli zyskiwałby na czasie i sensowniej dowodziłby zorganizowaną armią, a nie pojedyńczymi, pomieszanymi wojakami
    -rozpisałem im przykładową organizację wojsk dla ok. 2.000 żołnierzy, czyli daleko mniej od zapowiadanych 10.000.

Moje w/w porpozycje były proste, łatwe do wprowadzenia, odświeżałyby i usprawniałyby gre.

Jak widać pisałem do ściany.
    Nie dziwi więc mnie, że w C3 nadal musisz budować megalopolis, czyli zabudować idiotycznie pół mapy aby osiągnąć przereklamowane 10.000 jednostek. W praktyce nie ma szans, dlatego armijki oraz walka w C3 wyglądają idiotycznie.

Last edited: Sep 23, 2016
  17. arpe

arpe Active Member

Opcja no market podoba się GSC i prawdopodobnie zostanie dodana. Tak samo multi będzie się rozrastać w możliwościach. Aktualnie walczą z błędami, a później będą ulepszać grę.

18. Nowy

Nowy Well-Known Member

Co w tym nowego? Ludzie dawno grali w no market w C1!
    Dodają to co już było! Gdzie są te nowości lub jak kto woli te obiecane 15% różnic w stosunku do starego game playa?

Ja ich nie dostrzegam, cały game play idzie po staremu, statystyki większości jednostek te same, tylko pare kosmetycznych zmian, czyli pełna kicha.

[PR]Ernest likes this.
  19. Matkowski

Matkowski Member

Jedno wiem na pewno - gra jest idealna pod wszelakie mody, a jest to sytuacja wręcz stworzona dla mnie bo np. w M&B i Total War'y grałem w dużej mierze dzięki doskonałym modyfikacjom fanowskim. Nie ukrywam, że chciałbym bardzo zmian w bazowym C3 ale jeżeli gra nie będzie zbugowana i doczeka się masy modyfikacji to będę w sumie zadowolony. Co oczywiście nie zmienia faktu, że jako gracze na pewno będziemy starali się jakoś przekonać GSC do zmian, m.in. w balansie bo to jest chyba najistotniejsze obecnie.

Kamilow, [PR]Ernest and arpe like this.
  20. [PR]Ernest

[PR]Ernest Moderator Staff Member

No market było tylko teoretycznie na zasadzie umowy przed grą. Nie było natomiast opcji w ustawieniach do wyboru jako takiej. Często bywało ze nooby budowały market mimo ustaleń i psuły rozgrywkę. To dobra nowina, przecieki o tym były już jakieś 2 miesiące temu.

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice