Dyskusja ogólna

Discussion in 'Dyskusje ogólne' started by Hetman_Polny, Jan 12, 2016.

1. arpe

arpe Active Member

Matkowski tego filmu co dziś graliśmy nie wrzucę :p Muszę zagrać więcej i wybrać jakiś ciekawy dramatyczny. Tutaj nas mad pojechał i Ernesto :p

2. Matkowski

Matkowski Member

Przyjdzie czas na rewanż!

3. Luki888888

Luki888888 Member

no i sie (nie)doczekaliśmy. dobrze ze tak dlugo to przedłużali,bo zapał zmalał. wg mnie nie warto było czekać.pozdro

4. [PR]Ernest

[PR]Ernest Moderator Staff Member

Grałeś, że się wypowiadasz?

5. arpe

arpe Active Member

6. arpe

arpe Active Member

Dodali replaye bardzo to ułatwia nagrywanie filmów. Sprawdzałem przed chwilą i wszystko fajnie działa.

7. Nowy

Nowy Well-Known Member

Jak te replaye i filmiki będą nadal takie jak ten pokazany w wątku o nowym patchu to ja dziękuję, ale to jest do bani.
    Nie dziwi mnie, że C3 ma kiepskie recenzje, sprzedaje się ociężale i traci zainteresowanie potencjalnych klinetów.
    Ciekaw jestem jednak kiedy wreszcie GSC zrozumie, że nie tędy dorga do zdobycia szerszej rzeszy klientów?

8. Matkowski

Matkowski Member

No to ciekawe co to za jednostka nowa, naprawdę mnie zaciekawili.

9. arpe

arpe Active Member

Nacje są za darmo ale nie jestem pewien co z pozostałymi rzeczami tak samo jednostkami.

10. Kamilow

Kamilow Well-Known Member

Pewnie pójdą po najniższej linii oporu z tymi jednostkami. Jest ich pięć z czego wydaje mi się że po dwie pójdą na każdą z nowych frakcji (Dania , Niderlandy) a piąta ostatnia będzie dla Polski (Pancerni?).

11. Kamilow

Zatem nie Pancerni a raczej re-skin Dragonów - słabo.

12. Warren

Warren Active Member

Po prostu reskin? Nic więcej?

...

13. Kamilow

14. arpe

arpe Active Member

Odnośnie balansu:

"
    We're currently working on balancing the 18th century units, along with some tweaks to 17 century musketeers to make them more viable.
    Issues with market and economy will be also addressed in the coming patches.
    "

Wchodzi na to że pracują nad balansem 18 wiecznych jednostek oraz 17 wiecznych muszkieterów. Market oraz ekonomia też zostanie usprawniona w kolejnych łatkach.

Last edited: Dec 22, 2016
  15. Nowy

Nowy Well-Known Member

Jak można im wierzyć, kiedy oni notorycznie nie dotrzymują obietnic?

Wypuścili z dużym opóznieniem zabugowaną gre z wadliwymi statystykami oraz rozgrywką niemal identyczną z C1!
    Grafika i nowe durne kampanie z pewnością nie były przekonujące do zakupu, czegoś co szwankowało od początku.

Ostatnio dali DLC z duńskim 18 wiecznym hiper muszkieterem, szybkim 17 wiecznym holenderskim muszkieterem i kilkoma odmienionymi jednostkami nadal z idiotycznymi statystykami. Czyli do już istniejącego bagna wadliwych statystyk dodali kolejne psujące balans, a teraz ględzą, że pracują nad balansem. Dawno temu, jeszcze na długo przed premierą, zdefiniowałem im problem balansu oraz konieczność poprawy statysty jednostek, organizacji formacji, manewrowania armii, poprawy taktyki walki itd.

Dodałem im potem kolejne propozycje zmian poprawiające balans, czyniące rozrywkę bardziej sensowną, bardziej realistyczną i interesującą dla dzisiejszego klienta. Inni fani tez zgłaszali szereg propozycji. Wszystko to olano ciepłym moczem, nie zrobiono żadnych sensownych zmian. Skutek jest taki, ze gra oceniona została przez krytyków bardzo słabo 4 lub 5 na 10, a wielu klientów omijaja ją szerokim łukiem, choć nowy RTS miał wielkie sznase na powodzenie.

Ciągłym ględzeniem o naprawach oczywistych i znanych od dawna błędów tylko zniechęcają kolejnych klientów.
    O ich PR oraz zachowaniu moderów na tym forum nawet nie warto wspominać, bo "efekty" ich działań są widoczne po niknącej aktywności i miałkiej dyskusji na forum.

Wielka szkoda mieli dużą szansę na sukces, a jak zwykle ugrzęźli w bagnie starych, znanych błędów. :(

16. arpe

arpe Active Member

Twoje zmiany Nowy są zbyt daleko idące tak mi odpisali dawno dawno temu już ludzie z GSC. Ja sam dawałem im propozycję zmian balansu i też mi się nie udało.

17. Nowy

Nowy Well-Known Member

Wychodzi na to, że ludzie z GSC są niereformowalni, nie potrafią nawet dobrze przeanalizować tego problemu.
    Proponowałem oczywiście wiele zmian, ale żadne nie były nazbyt daleko idące, one pozostawały w stylu ich RTS.

Proponowałem głównie zmieniać statystyki jednostek, poprawić formacje, organizacje wojsk, zmienić ekonomie na bardzij sensowną. Odmienić role poszczególnych sektorów ekonomi nie było trudno, bo to głównie zmiana upgradów, poprawa znaczenia poszczególnych surowców w kierunku rolnictwa oraz przetwórstwa zamiast dłubania kamienia, ścinania drzew i eksploatowania licznych kopalni złota.

Moje porpozycje zmian były proste do zastosowania. Głównie to zmiana cyferek w upach, cenach, statystykach, porządku budowania, poprawa wykorzystania chłopów i wojsk. Moje zmiany poprawiały balans, zmniejszały dysproporcje, eliminowały absurdy, urealniały ekonomie, wojskowość i czyniły rozgrywkę bardziej interesująca dla współczesnych klientów stykajacych się z wieloma różnymi grami. Klientów mogło przyciągnąć do C3 więcej nowego niż, okropnie zabugowana i przestarzała kopia C1 opakowana w zmodernizowaną grafikę oraz kilka nowych, ale kiepskich kampanii.

Oczywiście pracy przy tych propozycjach byłoby sporo, ale efekt byłby dużo lepszy niż kopiowanie z C1, bo w ten drugi sposób GSC skopiowało, stare, znane problemy jak np. zły balans nacji, idiotyczne statystyki jednostek, idiotyczna rozbudowa oraz bezładna, niemal bezmyślna walka. Do tego kiepskie AI i przestarzały multiplayer.

Skutek był do przewidzenia, pisałem o tym na długo przed wydaniem gry. Teraz nawet starzy, zorienitwani klienci oraz fani w większości nie są zainteresowani tym przemalowanym starym gniotem.

Szkoda, bo była szansa na przedstawienie poprawionej, nowej odłony RTS, bez znanych od dawna, choć być może zapomniaych wad starej gry.

Niestety w tej kopii stare wady natychmiast wylazły na wierzch, one są widoczne każdemu uważnemu obserwatorowi.
    Stąd kiepskie oceny, słabe wyniki sprzedaży oraz słabnące zaiteresowanie. Niestety GSC pije teraz skwaśnaiłe piwo, które sami naważyli.

18. arpe

arpe Active Member

GSC jest troszkę cofnięte w czasie. To co było kiedyś dobre teraz już jest zbyt stare i wymaga ulepszenia.

Multi jest przestarzałe i z tym się zgodzę do tego nadal kompletnie brak balansu. Brak tam jakiś struktur rywalizacji chociaż takiej jak jest w Starcrafcie albo jeszcze lepiej w company of heroes 2. Jak wchodziłem ostatnio rano na shel to były 3-4 gry otwarte. To jest nie do pomyślenia z tym co było na początku ten miesiąc temu. Jak to możliwe że tak prędko tylu graczy odeszło ?

Ja zostanę na scenie może coś się polepszy.

19. [PR]Ernest

[PR]Ernest Moderator Staff Member

Ja nie grałem bo nie miałem czasu, a teraz nie gram bo nie ma wersji na maca. Nie zamierzam tak jak wcześniej, ciągle przeskakiwać pomiędzy systemami.

20. Warren

Warren Active Member

Mam pytanie do moderacji. Czy na tym forum istnieje możliwość zablokowania wyświetlania postów wybranych użytkowników? Ernest, coś o tym wiesz?

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice