Кожен рік стає все сумнішим в ігровій індустрії для любителів стратегій, а що стосується класичних RTS, то жанр можна віднести до тих, які вже практично вимерли... І ось з'являється нова частина «Козаків», яка дає проблиск для всіх фанатів даного жанру комп'ютерних іграшок. Як вважаєте, чи зможе успіх «Козаків» (всі ми віримо, що буде саме успіх ), відновити цей жанр, або хоча б «заставити» розробників іграшок трішки згадати про нього?
Якщо К3 зацікавлять гравців, то деякий поштовх може і підштовхнути виробників. Питання в тому, що не всі стратегії можуть чимось справити враження. Справжні шедеври, як К1, ще і зараз популярні і в них грають. Але таких ігор дуже мало, тому і жанр відмирає
Тому що над цим ніхто не працює. А чому не працює? Тому що даний жанр не цікавий розробникам, в першу чергу, з фінансової сторони, оскільки нинішнє молоде покоління не хоче думати, не хоче щось розуміти. Успішнішим в рази буде черговий шутер, в якому навіть і сюжету токового немає, не говорячи вже про якісь особливості, однак, він буде популярним. Для стратегій потрібно продумати багато особливостей, щоб зацікавити якомога більше аудиторії.
MMO RTS теж себе погано почувають наприклад "world of battles" і "battleforge" позакривали хоч це були дуже цікаві, з гарною графікою і добре оптимізовані(особливо "battleforge") ігри. І це незважаючи на те що це майже всі справжні MMO RTS що були в доступі (ще була "Elements of War" але в неї не грав, бо коли вирішив її зацінити проект вже закрили)
Я звичайно розумію, що люди поступово намагаються спростити собі життя та не напружувути мозок у іграх. Але ж ще залишаються ті, кому це подобається. Може тому ми і чекаємо К3 незважаючи на кризу жанра. Я б такий, щоб потім ще модернізувати К2, тому що у неї є потенціал, тільки не розкритий до кінця
В мене є надія що колись шутери и РТС зільються в новий єдиний жанр, власне таким чином "шутеристи" отримають штучний інтелект який буде в рази розумніший в тактиці завдяки керуванню людиною, а "стратеги" отримають найкрутіших "героїв" про яких не можно було б і мріяти. Доречі це вже можно сказати частково реалізовано, наприклад в "world of warships", грою деяких гравців за авіаносець, які керують группами літаків винищувачів\бомбардувальників.
Схожа ідея вже була реалізована 10 років тому в грі savage проте вона так і не стала дуже популярною тому про неї мало хто чув.
у Battlefield 4 також є можливість грати за командування у мультиплеєрі. Цікаво булоб подивитися на гру аналогічну по гєймплею К3, де гравці могли б керувати окремими підрозділами солдат, які б разом формували цілу армію під командуванням головнокомандувача, вигляало б дуже масштабно=))) Хто знає, можливо при сприятливих умовах колись з*явиться подібний мод.
Дуже гарна реалізація поєднання шутер\стратегія була в планетарних боях космічної стратегії "Космічні рейнджери 2: Домінатори" . Тому тут я вас цілковито підтримую) це поєднання було б шикарним))